Glas Javnosti

NUTRICIONISTI KAŽU: Evo zašto je gibanica najbolji izbor za doručak

Zdravlje
Autor: Glas Javnosti

Nutricionistkinja Branka Mirković preporučuje gibanicu za doručak.

- Gibanica je fantastična, ona ima mleko, jaja, sir, kore, ona je prvi izbor! Prženice su ipak previše masne, rekla je ona.

Kore će nam dati ugljene hidrate, mleko i sir kalcijum važan za kosti, a jaja su puna proteina koji će nas zasititi i učestvuju u izgradnji mišića. Izbalansirani doručak je važan jer nam on "započinje" dan kada je u pitanju metabolizam.

-Ujutru bi trebalo jesti sve, pojedite jak doručak i onda u toku dana dodajte šta vam je potrebno. Ako ste pojeli nešto jače, napravite pauzu tri do četiri sata do sledećeg obroka. Ako lagano doručkujemo, proteine ćemo variti tri do četiri sata. Doručkovali smo oko sedam, nema potrebe do 11 sati da jedemo sledeći put. Ručak bi trebalo da sadrži meso, manju količinu, ali jedite bolje ribu zbog D vitamina, rekla je ona.

(Glas Javnosti/ mondo. rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR