Glas Javnosti

Nutricionista otkriva tajnu vitkosti francuskih žena: UŽIVAJU U HRANI A NE GOJE SE (VIDEO)

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Džejn Klark je nutricionistkinja koja veruje da je nakon života u Parizu otkrila tajnu vitkosti francuskih žena. Ona kaže da ove žene prosto uživaju u hrani, a to se ne odražava na njihovu figuru.

Džejn Klark je nakon tridesetog rođendana otišla da živi u Pariz. Tamo je provela godinu dana i za to vreme otkrila tajnu njihove elegancije i vitkosti.

-Shvatila sam da je važan način na koji ove žene jedu, a ne samo ono što jedu. Francuskinje ostaju vitke zahvaljujući tome što izdvajaju vreme da uživaju u svojoj hrani i svesne su onoga što jedu- tvrdi Džejn.

Parižanka nikada ne bi popila kafu u cugu, a zatim odmah prešla na kroasan. Umesto toga, ona kafu lagano ispija, a zatim uzme zalogaj kroasana, a potom i kašičicu jogurta. Rotira se između ukusa i tekstura na svom tanjiru, uživajući u svakom pojedinačnom elementu, dok ne završi svoj doručak.

Na kraju obroka ove žene su zadovoljne ne samo jer su fizički uživale u svom obroku, već je bilo vremena i da njihov mozak registruje sitost. To im omogućava da izbegnu prejedanje, a i manja je verovatnoća da će u kratkom periodu nakon jednog obroka posegnuti za narednim.

Ona svoje klijente uči da obrate pažnju na teksturu i miris hrane, da svom nepcu stalno priušte nove ukuse i kombinacije ukusa – a pre svega treba da jedu polako. To naziva ’senzornim pristupom hrani’.

Evo nekih saveta nutricionistkinje:

 

(Glas javnosti/Nova S)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR