Glas Javnosti

LEDI, ALI PRIJA Neverovatna lekovita moć zamrznutog limuna

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Limun je dekorativna zimzelena biljka karakteristična po mirisnim belim cvetovima i osvežavajućim plodovima. Limun je prepun vitamina C i ima brojne zdravstvene prednosti za organizam.

Najzdravija varijanta jeste smrznuti limun, i to konzumiranje zajedno sa korom, jer je ona zapravo najzdraviji deo ovog cutrusnog voća.

- Limunova kora reguliše krvni pritisak, ima antidepresivno delovanje i tera teskobu, stres i razdražljivost. Osim toga, alkalizuje telo i reguliše pH vrednost krvi - prenosi Agroinfo.rs.

Pošto limun ne može dugo da traje, te ako ga ne iskoristimo na vreme, počinje da truli. Postoji trik da preduhitrimo taj proces, te uvek imamo ovaj citrus kad god nam je potreban.


Stavljanjem limuna u zamrzivač, kasnije ćete koristi ne samo plod, već i koricu koja nam uvek daje fin ukus u dezertima. Još jedna dobra stvar kod smrzavanja limuna je i to što ćete ga tako lakše moći koristiti. Smrznuti limun je puno više moćniji od hemoterapije u borbi protiv raka, pokazalo je istraživanje Univerziteta Stanford.

Studija je pokazala da snažni nutrijenti u kori limuna mogu da unište ćelije raka kod 12 vrsta raka, uključujući i neke od najsmrtonosnijih – prostate, debelog crijeva, gušterače i pluća.

Proces nije komplikovan, ali važno je da pratite određene korake kako bi rezultat bio što bolji. Izaberite limun koji nema mekane delove i tamne mrlje po sebi i operite ga ili  pomešate vodu i sirće, to je efikasan način za uklanjanje pesticida.

Pripremite kesice za zamrzavanje koje na sebi imaju zatvarač. Limun možete zamrznuti celi, narendani, limunov sok, naseckani limun na kriške i koricu od limuna.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR