Glas Javnosti

NEPREKIDNE POLEMIKE! STRUČNJACI OTKRIVAJU: Pet RAZLOGA zašto (ne) bi trebalo UKLANJATI STIDNE DLAKE!

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Uklanjanje stidnih dlaka, nije ništa novo, a o ovoj temi stručna javnost, pre svega ginekolozi, vode neprekidne polemike

Nekoliko socioloških teorija sugerišu da uklanjanje stidnih dlaka ima veze sa kulturološkim trendovima, jer se smatralo da su žene čistije kada im je koža glatka.

Najčešće obrijana područja tela su podlaktice, noge, intimni delovi, obrve i lice - kod žena; lice, abdomen, leđa, grudni koš, i noge - kod muškaraca. 

Iako neki ljudi više vole vosak, brijanje je najčešća metoda, koja se koristi za odstranjevanje dlaka.

Evo 5 razloga zašto ne bi trebalo da uklanjate svoje stidne dlake:

 1. Stidne dlake sadrže feromone

Naše stidne dlake sadrže zanimljivu mešavinu feromona koji nam pomažu da postanemo privlačniji za druge. Ovi feromoni se razvijaju dok se naše telo znoji i takođe se smatra da povećava seksualnu stimulaciju i uzbuđenje kod potencijalnih seksualnih partnera.

 

2. Ako nemate stidne dlake, verovatno ćete “zaraditi” Molluscum Contagiosum

izgledati ružno i dovesti do svraba.

3. Otklanjanje dlaka može dovesti do gnojnih čireva (apscesa)

Otklanjanje stidnih dlaka može dovesti do apscesa na koži - to su bubuljice uzrokovane bakterijama koje ulaze u telo kroz folikulu dlake. Apsceci se leče antibioticima ili operativnim zahvatom.

4. Stidne dlake pomažu u kontroli telesne temperature

Ako uklonite svoje stidne dlake, mogli biste da izgubite sposobnosti vašeg tela da se ohladi. Na svakom folikulu postoji lojna žlezda, koja oslobađa ulja - kada ovo ulje ispari, hladi kožu.

5. Povećane šanse da dobijete polno prenosivu bolest

Stidne dlake  zaista pomažu da se zaštitite od raznih gadnih polnih bolesti. Njihovim uklanjanjem stvarate prohodan put za bolesti, uključujući bradavice i herpes.

(Glas javnosti) 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR