Glas Javnosti

NAMIRNICE ZA DORUČAK: Ubrzavaju metabolizam i sprečavaju nadutost

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Jedna od najvažnijih stvari koje možete da uradite je da nahranite svoje telo zdravom hranom, posebno nakon buđenja.

Hranljiv doručak može učiniti čuda za vaše telo i učiniti da se osećate bolje.
Nutricionisti navode da su borovnice, spanać, jaja i jogurt među najzdravijim izborima za prvi obrok u danu.

Borovnice uopšte su neke od najzdravijih namirnica koje možete dodati u svoje obroke. Nutricionisti ih hvale zbog energetskih svojstava, jačanja metabolizma i zdravlja creva.
Takođe se smatraju superhranom koja sadrži prirodne šećere za energiju, a koja su bogata i antioksidansima koji utiču na metaboličku funkciju.
Poznato je da borovnice sadrže značajnu količinu vlakana koja pomažu u varenju i boljem pražnjenju creva, što sprečava zatvor, koji je čest uzrok nadimanja.
Spanać je prirodno bogat gvožđem, koje je veoma važno za transport kiseonika i proizvodnju energije. Vitamini i minerali u spanaću takođe imaju vitalnu ulogu u podržavanju metaboličkog procesa.
Što se tiče nadimanja, spanać takođe ima vlakna koja poboljšavaju varenje. Takođe ima dovoljno magnezijuma da podstakne redovno pražnjenje creva i smanji šanse za nadimanje.
Jaja su možda jedan od najčešćih sastojaka za doručak, ali definitivno nisu precenjena.
Njihove zdravstvene prednosti su brojne, zbog čega se preporučuje da se dodaju doručku radi poboljšanja energije, metabolizma i varenja.
Jaja su bogat biološki izvor proteina, što znači da imaju esencijalne aminokiseline potrebne za energiju i funkciju mišića. Oni takođe mogu povećati termogenezu koja je korisna za poboljšanje metabolizma.
Jogurt je sam po sebi hrana bogata hranljivim materijama. Preporučuje se kao izvor proteina zdravih za creva ujutru, takođe može da podrži metaboličku funkciju.
Proteini zahtevaju više energije za varenje nego ugljeni hidrati i masti, a to doprinosi povećanju termogeneze i sagorevanju kalorija.
Probiotici u jogurtu podržavaju zdravu mikrofloru koja poboljšava varenje i smanjuje upale kako bi ublažila nadimanje.


Glas javnosti/ O10S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR