Glas Javnosti

Muči vas JESENJI UMOR? Hladniji dani i manje sunčanih sati mogu dovesti do osećaja hronične bezvoljnosti

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

vo može biti uzrokovano nedostatkom vitamina D i serotonina, a problem možete ublažiti ako napravite određene promene u ishrani, smatraju endokrinolozi.

1. Čokolada

Čokolada je izvrsna namirnica koja vam može pomoći da popravite svoje raspoloženje i podignete nivo energije. To ne znači da treba da je konzumirate u velikim količinama. Preporučuje se da stavite kockicu čokolade u usta i da pustite da se sama rastopi. Tako najbolje deluje, čineći vas budnijim. Paralelno sa tim, tako najbolje dižete energiju.

2. Kafa bez mleka i šećera

Ni u ovom slučaju ne treba da preterujete. Jedna do dve šoljice kafe bez šećera i mleka podići će znatno nivo energije. Takođe, pomoći će vam da se lakše fokusirate i bolje obavljate poslove.

Neki stručnjaci naglašavaju da se sa dolaskom jeseni i nedostatkom sunčeve svetlosti, menjaju i hormoni u našem organizmu. Smanjuje se sinteza serotonina, što u kombinaciji sa vitaminom D može dovesti do osećaja apatije i slabosti.

Treba da imate na umu, da to može biti znak i drugih problema u organizmu. ukoliko vam ništa ne pomaže, najbolje bi bilo da se obratite lekaru.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR