Glas Javnosti

MNOGI NE ZNAJU DA JE OVAJ ČAJ ČUDO ZA SRCE: Spušta visok pritisak u sekundi, opušta krvne sudove i štiti od bolesti

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Čaj koji spušta pritisak i opušta krvne sudove dostupan je svuda i ukusan, a mnogi ga ne piju jer greškom misle da će im smetati.

Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, podiže rizik od kardiovaskularnih bolesti koje pogubno utiču na čitav organizam. Ali postoje načini da prirodno spustite pritisak, bez lekova!

Ako imate visok pritisak, i merite ga posle obroka, znajte da postoji jeftini čaj koji će pomoći da se on spusti. Ima ga svuda i ukusan je, a mnogi ga ne piju jer pogrešno misle da će podići krvni pritisak!

U pitanju je crni čaj, koji se širom sveta koristi kao napitak za razbuđivanje ujutru ili posle jela. Zbog toga što sadrži kofein mnogi misle da je potpuna "zamena" za kafu pa se možda ustručavaju da ga piju misleći da će podići pritisak.Pokazala je da konzumiranje crnog čaja dva puta dnevno uspešno spušta krvni pritisak. Učestvovali su pacijenti s hipertenzijom, koji su dva puta dnevno pili po šolju crnog čaja i meren im je pritisak pre konzumiranja, kao i sat, dva, tri i četiri nakon što su ispili ovaj napitak, prenosi Mondo.

Jedna grupa pila je crni čaj, a drugoj je davan placebo, napitak koji je ličio na njega ukusom i izgledom ali bez blagotvornih dejstava.

Grupa učesnika koja je pila pravi čaj imala je značajan pad u pritisku i indeksu čvrstine arterija, prenose britanski mediji. Crni čaj je spuštao i gornji i donji pritisak.

Dakle, posle obroka popijte šolju crnog čaja! Pritisak će se spustiti, krv će slabije pritiskati nežno tkivo zidova arterija, i biće smanjen rizik od srčanih bolesti i moždanog udara. Pročitajte i koji čaj je najzdraviji i zašto u njega ne treba stavljati limun, kao i koji čaj spušta i pritisak, i visok holesterol.


BONUS VIDEO: DOKTOR ALEKSANDAR RADOJEVIĆ O ZAGAĐENOSTI KAO TIHOM UBICI

  

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR