Glas Javnosti

MLADI SIR ZA ČUDESAN DAN: Šta se desi u organizmu kada ga pojedete

Zdravlje
Autor: Glas javnosti/Nportal

Ukoliko želite da sprečite skupljanje masnoće u ćelijama jetre potrebno je da svakog dana jedete jednu namirnicu, i te kako popularnu u Srbiji. U pitanju je sir, i to mladi!

Veliki broj nezdravih navika može prozrokovoati taloženje masnoće u jetri, a nutricionistkinja Nurija Dijanova smatra da je uvođenje mladog sira u ishranu mogućnost da se pomenutom problemu stane na put.

Aminokiselina metionin, kako tvrdi, pomaže jetri da se oslobodi od deponovanja masti, a upravo on se nalazi u pomenutom mlečnom proizvodu.- Domaći, prvenstveno mladi sir, ima jednu od najboljih kombinacija nutrijenata, uključujući metionin. Ova aminokiselina veoma dobro deluje na jetru, pomaže kod praktično svih oboljenja ovog organa. Smatram da upravo metionin pomaže da se smanji količina masti u jetri. Naučno rečeno, možemo reći da sveži sir poboljšava metabolizam ćelija jetre - navodi Dijanova.

Ona dodaje da je neophodno uneti na dnevnom nivou oko 50 grama ove namirnice kako bi se ostvarili lekoviti benefiti.

- Minimalna količina svežeg sira koju osoba prosečne težine treba da uključi u jelovnik jeste 50 grama dnevno. Za muškarce je ova brojka nešto veća, samim tim jer su “gabaritniji”. Smatram da sir može da se koristi uz svaki obrok, ali postoji razlika u porcijama. Za doručak je dovoljno 50 grama, ako ga unosite za ručak onda je 100 grama dovoljno, a istu količinu možete da pojedete za večeru - ističe Nurija Dijanova.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP