Glas Javnosti

Metabolizam vam je usporen? Tuširanje NA OVAJ NAČIN će vam sigurno pomoći!

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Vaše kupanje zapravo ima veze sa vašim zdravljem, a evo i kako!

Kupanje je redovna praksa, pogotovo ujutro kada se na ovaj način osvežavamo i razbuđujemo. Osim toga, ništa nije bolje od opuštanja u penušavoj kupki ili vrućem tušu sa parom nakon napornog dana.

Nego, da li ste znali da vaše kupanje ima mnogo veze sa vašim zdravljem? Tehnike i metode koje koristite tokom kupanja mogu vam pomoći da sačuvate svoje zdravlje na mnogo načina, prenosi "Times of India".

Ključna je upotreba ispravnih tehnika kupanja

Kada je reč o proizvodima za pranje tela koji održavaju našu kožu čistom i svežom, svi imamo svoje favorite. Za što god se odlučite, trebalo bi da se pobrinete da koristite najbolje metode za čišćenje kože, jer ono ima prednosi i mana.

Kupanje tokom letnje sezone

Leto zahteva kupanje hladnijom vodom. Bez obzira na proizvode koje koristite, piling pod tušem je neizostavan! Mrtve stanice kože i zagađivači koji su se nakupili tokom dana mogu se lako ukloniti sa vaše kože korištenjem krpe za piling kao dela vaše rutine pranja. Za nežan piling jednostavno izlijte sredstvo za čišćenje na mokru krpu za piling i počnite da trljate kožu kružnim pokretima.

pixabay.com
foto: Glas javnosti

Brži metabolizam?

Ova metoda pomaže u stimulaciji limfnog sistema, koji se nalazi ispod vaše kože. Zbog poboljšane cirkulacije, ova metoda može brže uticati , što bi se odrazilo na ubrzavanje metabolizma i izvrsno zdravlje creva.

Prednosti kupanja u toploj vodi tokom zime

Prema Ajurvedi, savetuje se da sledite metod koji podrazumeva trljanje kože uljem i dobro masiranje pre kupanja. Na ovaj način vraćamo vlažnost u kožu i istovremeno održavamo cirkulaciju krvi.

Prema nedavnoj studiji, terapija toplom vodom može pomoći u poboljšanju metabolizma, smanjivanju rizika od upala, nivo šećera u krvi, posebno kod muškaraca sa viškom kilograma.

Glas javnosti / P04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR