Glas Javnosti
Posta

MASAŽA STOMAKA ZA SKIDANJE SALA : U par pokreta do savršenog tela

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Masaža stomaka vam možda neće mnogo pomoći da se rešite dubokih masti, ali je veoma korisna za skidanje nagomilanih potkožnih naslaga, koje umnogome povećavaju obim struka.

Pokreti rukama u kombinaciji s dejstvom aktivnih supstanci u kremama i esencijalnim uljima doprinose topljenju i eliminaciji masti, te predstavljaju koristan dodatak dijeti i prirodnim suplementima za „eliminisanje sala u trbušnoj regiji“.

Masaža stomaka od koristi je onda kad su masne naslage već vidljive, jer ona tada pomaže u njihovom bržem uklanjanju, ali treba je imati na umu i pri započinjanju procesa mršavljenja.


Naime, budući da se koža, usled nakupljenih masnih naslaga, naglo raširila – postala je mlitava i opuštena, što je obično praćeno i neuglednim strijama. Zato je neophodno ojačati tkivo, a tome mogu doprineti i  različita pakovanja koja deluju lokalno i stimulišu metabolizam kože piše Zdrava i lepa

Koliko je važan izbor aktivnih sastojaka, pogotovo onih prirodnih, koji obezbeduju kvalitet epidermisa, toliko je bitno i da se tretmani masaže obavljaju redovno, da biste postigli dobre rezultate.

Čak ni najmoćnija krema za sagorevanje masti ne može ništa uraditi ako se samo jednom upotrebi.  Prema tome, izdvojte bar dan u nedelji kad ćete se posvetiti sebi, masaža stomaka za skidanje sala je veoma efikasna, ona će ujedno pomoći i kod zatvora stolice jer će ubrzati ceo proces varenja hrane i omogućiće vam svakodnevno pražnjenje creva.  Evo niza tretmana koje možete obaviti i kod kuće.


Proces masaže 

Lezite na leđa ili sedite, a onda prstima uhvatite stomak, skoro kao da ga štipate. Počnite se masirati pomerajući prevoj na koži kao da je talas, od predela iznad pupka ka grudnom košu. Zatim pređite na deo ispod pupka: i u ovom slučaju uhvatite prevoj na koži stomaka i pomerajte ga na dole; potom pređite na bočne delove, i dalje pomerajući podignutu kožu sa sredine stomaka prema spoljašnjem delu i bokovima.

Takođe, možete masirati stomak kao da mesite testo, ili pak štipkati kožu, što će izazvati pojavu blagog crvenila i ponovo aktivirati cirkulaciju. Pritom koristite biljno ulje, kojem možete dodati kap-dve nekog eteričnog ulja.

Ovakva masaža stomaka za skidanje sala ponavlja se svaki dan i drži se ukupno nekoliko nedelja.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP