Glas Javnosti

Da li znate ili ste probali MAĆU?

Zdravlje
Autor: Agroinfo.rs

Maća potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir života u Kinu i sadi drvce, nazvano Maća.

Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. U bukvalnom prevodu Ma-ća znači čaj u prahu. Za razliku od običnog čaja, Maća se uzgaja na poseban način i najpre se obraća pažnja na njegovu berbu. Važno je da tačno pre nego što se sakupi, da se "zasenči" kako bi mogle da se nagomilaju velike količine hlorofila u njegovim listovima. 

Listovi drveta čaja nakon što se skupe, u potpunosti se ručno samelju velikim granitnim kamenjem. Ovo je izuzetno težak posao i iz tog razloga njegova cena je visoka. Za jedan sat ručnog posla sa listovima se pripremi tek 40 g praha. Zanimljivo je da ovaj proces posela i do dan danas nije promenjen.

Zeleni čaj je poznat mnogo godina unazad po svojim zdravstvenim koristima kod ljudi, ali Maća čaj obezbeđuje takve koristi mnogo puta više, do 10 puta više korisnih sastojaka. 

Listovi Maće sadrže visoku koncentraciju katehina, hlorofila i još drugih, a oni sa svoje strane doprinose energiziranju, ubrzavanju metabolizma i celokupnom povećavanju životno važnih funkcija kod ljudi.

Maća čaj je prirodna panaceja sa svojim aminokiselinama i prirodnim vlaknima, jača imunitet, čini da se osećamo bodri, puni energije, pomaže u redukovanju telesne mase, smanjuje holesterol.

Svaki gutljaj aromatičnog Maća čaja donosi morski dah, planinsku svežinu. Ne nazivaju ga bez razloga eliksirom Života.

Za pripremu Maća čaja postoji procedra, a ona podrazumeva nekoliko tački:

 

Izvor:bonapeti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR