Kuvano belo vino mnogi nikada nisu probali, a greše. Ovo je idealno vreme da to ispravite, jer kuvano vino ne samoda greje nego i okrepljuje.
Zimsko vreme je rezervisano za kuvanje vina, a, ovo je savršen recept za kuvano belo vino i potrebno vam je samo malo vremena za ovu poslasticu.
Sastojci za 2 čaše:
500 ml belog vina
125 ml soka od pomorandžer
1 kašićica cimeta
1 štap vanile
View this post on Instagram
1 ½ karanfilića
½ jabuke
2 kašičice šećera
Priprema:
1. Ugrejte u loncu belo vino sa sokom od pomorandže. Za to vreme očistite jabuku i isecite je na komade.
2. Cimet, karanfilić, začin za medenjake i komade jabuke dodajte vrućoj mešavini u loncu.
3. Potom izvadite srž vanile i stavite u lonac. Umeštajte šećer i ostavite da odstoji oko 30 minuta.
4. Procedite kuvano vino i uživajte.
(G.J.)