Glas Javnosti

KUVANO VINO NA NOVI NAČIN: Tradicionalni srpski specijalitet kakav niste probali

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Ako ste ljubitelj kuvanog vina, evo još jednog recepta za pripremanje ovog tradicionalnog srpskog  specijaliteta.

Kuvano belo vino mnogi nikada nisu probali, a greše. Ovo je idealno vreme da to ispravite, jer kuvano vino ne  samoda greje nego i okrepljuje.

Zimsko vreme je rezervisano za kuvanje vina, a, ovo je savršen  recept za kuvano belo vino i potrebno vam je samo malo vremena za ovu poslasticu.

Sastojci za 2 čaše:

500 ml belog vina

125 ml soka od pomorandžer

1 kašićica cimeta

1 štap vanile

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nicole - princess.ch (@princess_ch)

 1 ½ karanfilića

 ½ jabuke

2 kašičice šećera

Priprema:

1. Ugrejte u loncu belo vino sa sokom od pomorandže. Za to vreme očistite jabuku i isecite je na komade.

2. Cimet, karanfilić, začin za medenjake i komade jabuke dodajte vrućoj mešavini u loncu.

3. Potom izvadite srž vanile i stavite u lonac. Umeštajte šećer i ostavite da odstoji oko 30 minuta.

4. Procedite kuvano vino i uživajte.

(G.J.)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR