Glas Javnosti

КРАГУЈЕВЧАНИ ИСПРАЗНИЛИ АПОТЕКЕ: Покуповали све маске, па их шаљу родбини у иностранство

Zdravlje
Autor: kurir.rs

У крагујевачким апотекама заштитних маски нема "ни за лек", а власници продајних објеката тврде да их стално поручују, али да је несташица и код добављача.

У једној апотеци у насељу Ердоглија је речено да је пре неколико дана један купац купио свих 300 хируршких маски. На питање због чега му треба толика количина, рекао је да их шаље у иностранство.

На коронавирус је у последњих десет дана тестиран само један мушкарац који је дошао из Кине и резултати су били негативни, речено је у Институту за јавно здравље.

"Он је имао кашаљ и повишену температуру, па је подрвгнут тестирању на коронавирус на Инфективној клиници у Крагујевцу, а резултати су негативни", рекла је епидемиолог Института за јавно здравље Ружица Атанасковић.

Она је навела да се од почетка епидемије коронавируса у Кини неколико људи који су се вратили из те земље јавило Институту у Крагујевцу због блажих тегоба.

Атанасковић је казала да су те тегобе убрзо прошле и није било потребе да буду тестирани на коронавирус. Она је рекла да нема места за панику због коронавируса.

Додала је да и даље на подручју Крагујевца и Шумадије има сезонског грипа и респираторних инфекција, за које се очекује да ће бити у паду доласком лепшег времена.

Позвала је грађане да, уколико је то могуће, избегавају веће скупове и поштују мере личне хигијене, пре свега прање руку, али и да одржавају простор у коме бораве.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR