Glas Javnosti

КОЛИКО ПУТА СТЕ СЕ НАШЛИ У СИТУАЦИЈИ ДА МЕДИЦИНСКО ОСОБЉЕ ВАШ ПРОБЛЕМ УЗИМА ЗДРАВО ЗА ГОТОВО; БУДИТЕ УПОРНИ ПОРУЧУЈУ ЛЕКАРИ

Zdravlje
Autor: Глас јавности/ Телеграф.рс/ од 21.09.2018.

Мајке имају изражену интуицију када су њихова деца у питању Ема Тобин није требала потврду лекара како би била сигурна да је њена мала ћерка Пејџ озбиљно болесна јер јој је само један поглед на њену мезимицу био довољан да зна да дете пролази кроз агонију.

Након што је гледала како се стање њене трогодишње ћерке погоршава и она је видела да детету температура расте, све више повраћа и не може да хода, мајка троје деце је просто решила да реагује.

Након што је одвела у болницу лекари су јој дали Панадол и послали је кући.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Raising Little Nomadz (@raisinglittlenomadz) on

Четири дана након што су се симптоми појавили дијагностикована јој је инфлуенца типа А, тек након што је мајка предложила да се дете тестира на болест.
Сада, она жели да упозори остале родитеље да обрате пажњу на симптоме које виде код своје деце чак и када их медицинско особље узима здраво за готово.
- На крају, ако ја грешим и дижем лажну узбуну, моје дете је здраво. Али, ако ја то не урадим и нешто лоше се деси могу да изгубим моје дете или да му се деси нешто лоше. Радије бих била мама која подиже узбуну и прави пометњу како би добила термин код лекара и била отерана него да будем мајка која је изгубила ћерку, рекла је она.Када је питала лекаре да ли њена ћерка има инфлуенцу они су јој рекли да претерује и послали је кући да лечи дете. Када ју је после погоршања поново вратили у болницу тражила је од лекара да је тестирају на грип. После лабораторијских анализа, доктор је одмах пребацио у посебну собу како не би била у контакту са осталом децом јер је ипак у питању грип.

- Након 16 сати на антибиотицима, Пејџ је била друга особа. Имала је инфекцију и била је бактериолошка, рекла је мајка.

Иако родитељи треба да буду сигурни и свесни симптома, лекари истичу да је превенција најважнија.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Raising Little Nomadz (@raisinglittlenomadz) on

- Најбољи начин је да на време вакцинишете дете и тако се заштитите. Саветујемо родитељима да буду мало упорнији када примете симптоме код деце, а лекар их уверава да није ништа озбиљно, рекла је педијатар докторка Нели.

 

Глас јавности/ Телеграф.рс/  од 21.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR