Glas Javnosti

KOLIKO JE DOVOLJNO : Nutricionisti otkrivaju koliko orašastih plodova bi trebalo da jedemo

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Svi vrlo dobro znamo da su orašasti plodovi zdrav i ukusan međuobrok, kao i odličan dodatak za doručak ili večeru.

Mnogi ljudi nisu sasvim sigurni koliko bi dnevno trebalo da unose ovih namirnica u svoj organizam, zbog čega često znaju da ih konzumiraju premalo ili pak preterano.

Kako objašnjavaju nutricionisti, redovno uživanje u ovim zdravim grickalicama donosi mnogo dobrobiti, poput boljeg zdravlja srca i kariovaskularnog sistema, gubitka kilograma i održavanja idealne težine, regulacije šećera i stvaranja osećaja sitosti, smanjenja holesterola u krvi i smanjenja upala u telu koje dovode do razvoja brojnih hroničnih bolesti.

Osim toga, istraživanja sprovedena o ovoj temi dokazuju kako redovno unošenje orašastih plodova takođe može da pomogne u prevenciji metaboličkog sindroma, ali i pomoći zdravlju našeg mozga i samim tim smanjiti rizik od demencije.

Nutricionisti naglašavaju kako s konzumacijom orašastih plodova ne bismo smeli ni previše preterivati jer to može da dovede do brojnih neželjenih nuspojava.

Prema poslednjim podacima, stručnjaci kažu kako bi svaka osoba trebalo da unosi 30 grama orašastih plodova dnevno. Osim toga, važno je naglasiti kako u ovu preporuku ulaze isključivo sirovi orašasti plodovi koji se kupuju i jedu u originalnom, nezačinjenom obliku.

Glas javnosti/I01H

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR