Glas Javnosti

Koliko često gledate u svoje ruke? OBRATITE PAŽNJU NA SLEDEĆE PROMENE, MOGU VAM OTKRITI PUNO O STANJU VAŠEG ORGANIZMA! (VIDEO)

Zdravlje
Autor: Glas Javnosti

Stanje u kom se nalaze naše ruke i nokti mogu nam puno toga otkriti o opštem stanju našeg organizma.

Evo par upečatljivih promena na koje biste trebali obratiti pažnju:

-Drhtanje ruku- Ako vam se ruke tresu nekontrolisano, nemojte odmah paničiti. Ovaj simptom može da se javi kao posledica preteranog unosa kofeina ili nedostatka sna. Takođe, i neki lekovi poput onog za astmu ili depresiju mogu dovesti do ovog stanja. Ipak, ukoliko se ovaj simptom ponovi, ili počne učestalo da se javlja obavezno posetite lekara, jer je ovo i jedan od simptoma Parkinsonove bolesti.

-Lomljivi nokti- Iako ovo za dame predstavlja prvenstveno estetski problem, on ukazuje na nedostatak cinka koji je zadužen za obnovu i rast nokta.

-Bele mrlje na noktima- Ova promena na noktima se prevashodno vezuje za loše obrasce u ishrani. Nedovoljan unos vitamina i minerala poput gvožđa, magnezijuma ili cinka može rezultirati belim mrljama na noktima.

-Koža koja se ljušti i peruta- Ovaj problem posledica je nedostatka vitamina B. Da biste nadoknadili nedostatak ovog vitamina, pored raznih suplemenata, možete svoju ishranu obogatiti ribom, pečurkama i avokadom.

-Modri nokti- Ukoliko vaši nokti promene boju u plavu ili jubičasto ovo je jasa znak da ne dobijaju dovoljno kiseonika. Razlog može da bude Rejnov sindrom- periferna arterijska bolest.. Najčešće se javlja tokom zime i na niskim temperaturama, a ukoliko se prečesto dešava neophodna je intervencija lekara.

-Tanki, mekani i savitljivi nokti- Ukazuju na manjak kalcijuma ili proteina. Potrudite se da u svoju ishranu uvrstite što više mlečnih proizvoda, spanaća i morskih plodova.

 

(Glas javnosti/Prva)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR