Glas Javnosti

KOJE SU PREDNOSTI PAPRIKE ZA ORGANIZAM : Da li zavisi od boje, EVO ŠTA KAŽU NUTRICIONISTI!

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Sigurno ste u prodavnicama viđali paprike raznih boja, kao što su žute, crvene ili zelene i verovatno ste primetili veliku razliku u ceni. Razlog nije u različitoj sorti, već je ovde reč u jednoj te istoj – baburi.

Zelene su ubrane prve, žute su dobile još malo vremena za dozrevanje, a crvene su potpuno zrele.

Zbog toga im se i ukus razlikuje pa se zelene obično svežije, sočnije i blago gorke, dok su crvene dosta slađe u odnosu na ostale. 


Takođe, razlika u dužini dozrevanja utiče i na nutritivni sastav, pa tako crvene paprike imaju dvostruko više vitamina od zelenih te imaju skoro devet puta više beta-karotena. 

Glas javnosti/M01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR