Glas Javnosti

KIVI PUN ZDRAVLJA : Tri razloga zašto je voćka bogata vitaminom toliko bitna za imunitet

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Kivi je osvežavajuće voće koje ima visoku nutritivnu vrednost, jer je bogato vitaminima C i K, kalijumom, folatima i vlaknima.

Stručnjaci kažu da postoje brojni benefiti ove voćke, a mi smo za vas izdvojili tri.

Kivi štiti srce i arterije tako što utiče na bolju cirkulaciju, sprečava gomilanje triglicerida i tako smanjuje rizik od nastanka trombova. Kivi takođe pomaže u kontroli krvnog pritiska, delimično zahvaljujući smanjenju enzima koji konvertuje angiotenzin, piše "BBCgoodfood".


Plodovi kivija su izuzetno bogati hranljivim materijama koje podržavaju imunitet, uključujući vitamine C, E, K i folat, kao i karotenoide, vlakna i fitokemikalije. Studije sugerišu da sve ovo podržava imuni sistem i potencijalno smanje učestalost i težinu prehlada i simptoma sličnih gripu kod osetljivih grupa kao što su stariji ljudi i deca.

Kivi je bogat hranljivim materijama i fitokemikalijama koje imaju antioksidativna svojstva.
 Ove materije pomažu u smanjenju oksidativnog oštećenja i kao rezultat toga mogu smanjiti rizik od hroničnih bolesti piše Telegraf

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR