Glas Javnosti

КИНЕЗИ ЈЕДНУ ТАЧКУ НА ЛИЦУ НАЗИВАЈУ ВРАТИМА РАЈА; ОТКРИТЕ ГДЕ СЕ НАЛАЗИ ТА ТАЧКА И КАКО СЕ ПРАВИЛНОМ СТИМУЛАЦИЈОМ ИСТЕ ОСЛОБОДИТИ СТРЕСА

Zdravlje
Autor: Глас јавности/ Курир.рс/ од 30.09.2018.

Стрес је свакодневна појава коју већина нас проживљава. Осим нервозе има и бројне физичке симптоме попут главобоље, мањка енергије, пада имунитета, па чак и пробавних сметњи.

Кинеска метода лечења позната као акупресура објашњава да на људском телу постоје одређене антистрес тачке чијом се стимулацијом тело опушта и ослобађа стреса.

 

Једна таква се зове "Схен Мен" што у слободном преводу значи "врата раја".

Притиском на ту антистрес тачку смањује се стрес, повећава енергија и јача имунитет, ублажава осећај бола. Тачка се налази на унутрашњем горњем делу ува, а лаганим трљањем она постаје активна.

Ево како да масажом тачке "Шен Мен" опустите тело и дух:

 

Штапићем за уши притисните тачку и нежно је масирајте. Дишите полако и дубоко, ослушкујте удах и издахе. Док удишете, гледајте у леву, а током издисаја у десну страну, али без окретања главе. Постепено ћете осетити како се ваш тело опушта, а симптоми стреса смањују.

Савети:

 

Тачку можете масирати и врховима прстију. Масирајте тачку сваки пут када осетите да сте под великим стресом. Овај поступак можете понављати свакога дана пре спавања.

Масажа лица за подмлађиванје:

 

Глас јавности/ Курир.рс/ од 30.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR