Glas Javnosti

KARCINOM U DOBA KORONE: Ivani (47) su rekli da ima TRI MESECA ŽIVOTA, ali ona se i dalje BORI! 'Moja jutra i dalje SVIĆU LEPA'

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Osobe obolele od karcinoma se nalaze u veoma teškoj situaciji sada kada vlada pandemija korona virusa. Ivana Pajović (47) iz Čačka je ovo korona proleće dočekala s dva dijagnostikovana karcinoma.

Muk i neverica kod ove hrabre žene bili su kratkog daha, jer je želja za životom bila jača.

-Nije mi bilo svejedno kad je nastupila epidemija i pritom se moja zdravstvena slika još više pogoršala. Pomislila sam da nema dalje i da je kraj. Kad sam pitala lekare koliko mi je života još ostalo, oni su rekli oko tri meseca. Tada sam ja dobila snagu i odluka je bila da moj život nije metar i da se ne može tako izmeriti, i borba je počela. U početku sam bila uplašena kako će to sve izgledati u doba epidemije, ali sve do sada moje lečenje je proteklo po planu, nisam imala poteškoće zbog korona virusa. Međutim, ima i onih onkoloških bolesnika koji nisu baš tako prošli prethodnih meseci-, kaže ova Čačanka.

Ivana već tri godine vodi tešku bitku protiv dva tumora. Prvi rak dojke otkriven joj je januara 2018. godine u poodmaklom stadijumu, a potom i drugi vrlo redak oblik karcinoma, sarkom mekog tkiva. Prošla je teške operacije, zračenja, ostala bez kose. Ali, ipak, sačuvala je u sebi optimizam i pozitivne misli.

-Kad znate da se borite za život, jasno je da nemate ništa da izgubite. Stanje uma i trezvena glava su presudni u takvim situacijama, borbu gube oni koji se predaju. Ja nisam bila taj tip osobe. Svesna sam da je do potpunog izlečenja put dug, traje godinama, ali predaja bez borbe svakako nije opcija-, rekla je ona.

Kaže da njena jutra sviću lepa bez obzira ne celu situaciju. Ono dobro što je teška bolest donela jeste da je osim ishrane promenila način razmišljanja i spoznala svoje prave granice.

 (Glas javnosti/Blic.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR