Glas Javnosti

Kako napraviti zdravu ovsenu kašu za doručak?

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Ovsene kaše su relativno skoro postale popularne kod nas. Višestruko zdrave za vaš organizam, najbolje je da ih sami napravite kod kuće. Tako ćete kontrolisati njihov sastav, biće boljeg kvaliteta i hranljivije vrednosti.

Umesto kalorične hrane koju spremate za doručak svaki dan, možete sami napraviti zdrav obrok. Menjajte stečene navike uvođenjem zdravih obroka. Unesite zdrave ovsene kaše u svoj meni. Osim što pomažu u regulaciji telesne mase, ovsene kaše su dobre i za kontrolu krvnog pritiska, holesterol, nivo šećera u krvi. Pored toga, dobre su i za vašu kožu, san, imunitet. Evo nekih načina kako da sami pripremite ovsenu kašu:

1. Kaša sa ukusom jabuke i cimeta

Sipati u šerpu jednu čašu vode i dodati 4 kašike ovsenih pahuljica. Mešati na umerenoj temperaturi 5-10 minuta. Izrendati jabuku i dodati skuvane ovsene pahuljice. Smesu preliti jogurtom ili mlekom i dodatii kašičicu cimeta.

2. Čokoladna ovsena kaša sa bananama

U mleko za kuvanje dodati ovsene pahuljice koje ste pre toga usitnili u blenderu. Dodati jednu kašičicu kakaa ili 2-3 kocke crne čokolade. Iseći banane na kolutove, poređati ih i posuti usitnjenim semenkama lana.

3. Ovsena kaša bez kuvanja

4 kašike usitnjenih ovsenih pahuljica preliti jogurtom, dodati kašičicu kokosovih ljuspica za potpuniji ukus. Breskve iseći na kriške i dodati u kašu. Dekorisati kokosovim ljuspicama.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR