Bali luk je pun vitamina. Sinonim je za jak i zdrav imunitet i njegovom upotrebom ćemo se zaštititi od mnogih bolesti. Sadrži velike količine vitamina C i B6, te kalcijum i mangan. Osim toga, vrlo je pogodan za gubitak viška kilograma.
Naime, beli luk podstiče metabolizam i pomaže našem telu da brže troši kalorije u procesu pod nazivom termogeneza.
Kako se to postiže?
Naime, konzumiranjem belog luka se postiže osećaj sitosti, tako da se smanjuje apetit i mogućnost prejedanja. Takođe, beli luk učestvuje u procesu detoksikacije, pa zahvaljujući oslobađanju od štetnih proizvoda metabolizma, sistem za varenje radi bolje i ostaje zdrav duže vreme.
Naravno, pored toga što ćete ga uvesti u redovnu ishranu da biste se oslobodili viška kilograma, poželjno je da uz to vežbate i zdravo se hranite kako bi proces bio brži i veći. Ako ipak morate da ga kuvate jer ga vaš želudac slabije podnosi, onda prvo beli luk iseckajte i ostavite da stoji petnastak minuta, jer će se tako očuvati njegovi sastojci koji su najznačajniji za zdravlje.
Glas javnosti/Agroinfo.rs