Glas Javnosti

KAFA MOŽE DA POMOGNE PRI MRŠAVLJENJU: Šta ne bi, a šta bi trebalo da dodajete u kafu ako želite da smršate?

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Iako mnoge studije potvrđuju da kafa može da vam pomogne da smršate, ono što vas može sprečiti u tome su sastojci koje dodajete.

Naročito tokom hladnijih meseci, nema ništa bolje nego započeti dan sa šoljicom tople kafe. Za mnoge je ovo neizostavan ritual bez obzira na godišnje doba i svako ga voli drugačije pripremljen.

Međutim, važno je zapamtiti da nisu sve preferencije kafe jednake kada su u pitanju njeni zdravstveni efekti. Kako se ispostavilo, postoji mnogo popularnih sastojaka u kafi koji bi mogli da nanesu ozbiljnu štetu vašem telu, posebno ako pokušavate da smršate. Ali na sreću, postoji mnogo zdravih izbora koje možete napraviti umesto toga.


Odlučite se za šlag, punomasno mleko i šećer će verovatno usporiti vaš put mršavljenja, dok bi kurkuma i cimet mogli pomoći vašim naporima.

Šlag, punomasno mleko i šećer su verovatno najpopularniji sastojci za kafu. Nažalost, nutricionisti kažu da su one među najgorim za vaše zdravlje. Ako želite tanji struk, najbolje je da ograničite unos šlaga, punomasnog mleka i šećera, kao i slatkih sastojaka poput sirupa, što je više moguće.

Punomasno mleko ima puno kalorija, masti, pa čak i šećera, što ga čini još jednim glavnim krivcem za debljanje.

Isključivanje štetnih, zašećerenih sastojaka ne znači da morate u potpunosti da odustanete od kafe ako želite da smršate. U stvari, ispijanje kafe ima mnoge zdravstvene prednosti i može vam čak pomoći da izgubite težinu.

Ako ne želite da pijete redovnu crnu kafu, imate nekoliko opcija. Odabir niskokalorijskog biljnog mleka je zdravija opcija umesto punomasnog mleka. Nutricionisti takođe preporučuju dodavanje zdravih začina poput cimeta i kurkume.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR