Glas Javnosti

JESTE LI IZNENAĐENI? Nutricionisti se konačno usaglasili: Ovo mleko je NAJZDRAVIJE za čoveka

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Danas postoji toliko vrsta mleka da ljudi više nisu sigurni šta je za njih najbolje i koje je najzdravije. Odgovore na to dali su nutricionisti.

Iako svaka vrsta mleka danas ima svoje prednosti, u obzir treba uzeti sopstvene potrebe i prehrambene navike kao i vitamine i minerale koji se unose. Ako je mleko deo dnevne konzumacije, preporučuje obično kravlje. Poslednjih godina ovseno i bademovo mleko su postala popularna zbog svoje glatke teksture, a omiljene su opcije i za ljude koji vole mleko u kafi ali obe vrste imaju malu nutritivnu vrednost kažu stručnjaci.

Ono što je sigurno još je da treba izbegavati zaslađene vrste jer imaju visoks sadržaj šećera. Nutricionisti se se slažu da bi izbor mleka trebalo da se svodi na lične prehrambene potrebe, ali se preporučuje kravlje mleko sa jedan ili dva odsto mlečne masti kao neka vrsta standarda.Telu je potrebna i masnoća kako bi se apsorbovalo svojstvo vitamina i minerala, na primer kalcijuma i vitamina D, ali na kraju treba paziti i ne da se me pretera sa unosom masti kroz mleko, iako je ovo malo verovatno, ali ipak moguće.

Svakako, oni koji imaju neke zdravstvene poteškoće ili iz bilo kog razloga ne mogu da piju kravlje mleko, sebi će pronaći adekvatnu alternativu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR