Glas Javnosti
posta

JEDNA OD NAJMOĆNIJIH DIVLJIH BOBICA: Ovim čajem povećajte pokretljivost zglobova, očistite pluća i ojačajte imunitet!

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Šipurak je moćna divlja bobica koja donosi brojne koristi našem organizmu, a čajem ove biljke možete povećati pokretljivost zglobova i značajno doprineti boljitku svog zdravlja.

Šipurak ili šipak još može da se nađe i nabere, a najbolji period za to je dok su plodovi još čvrsti i crveni ili jarko narandžasti. Džem od ovog divljeg ploda je jako popularan, a šipak ima mnoga lekovita svojstva, piše Agroinfo.rs

Vrlo je bogat vitaminom C, sprečava astmu i smanjuje probleme sa disanjem. Šipurak jača oslabljeni imunitet i od velike je koristi kod problema sa kašljem, plućima, curenjem iz nosa. Pun je vitamina i minerala i poznat po tome da skraćuje vreme prehlade.

Pixabay

Pored toga, ova biljna vrsta je poznata i kao snažan antireumatik jer povećava pokretljivost zglobova za čak 20 odsto ako se redovno konzumira. Pored toga, šipurak ublažava bol, poboljšava raspoloženje, smanjuje nivo holesterola, preventivno deluje protiv kardiovaskularnih bolesti, čak i protiv nekih vrsta raka.

Čaj od šipurka (šipka) je vrlo koristan za sve pomenute stvari. Možete korstiti čaj iz kesice koji se priprema na klasičan način, ali je dosta bolje i zdravije da koristite plod ove biljke. U tom slučaju, jednu do dve kašičice usitnjenog ploda potopite u 200 ml hladne vode, ostavite da se natopi, potom prokuvajte i procedite. Pijte nekoliko puta dnevno po šolju čaja kako biste postigli što bolji efekat.

Ovaj lekoviti čaj pozitivno utiče i na kožu, regeneriše je zbog velike količine vitamina A, tako da koža ostaje elastična i zadržava mladolik izgled. pored svega ovoga, šipurak je izuzetno pogodan i za dijabetičare jer reguliše nivo šećera u krvi, sprečava pojavu dijabetesa ili ublažava simptome izazvane ovim stanjem. Takođe ima i laksativno dejstvo.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR