Sastojci:
– 650 g brašna
– 150 g šećera
– 250 g maslaca
– 200 ml pavlake
– 2 jaja
– 1 prašak za pecivo
– 1,5 kg jabuka
– 4 kašike griza
– 150 g šećera
– cimet
Priprema:
Pomešati 2/3 brašna sa ostalim sastojcima za koru, a ostatak brašna postepeno dodavati testu.
Umesiti mekano testo, staviti u najlon kesu i ostaviti da odmori u frižideru oko 60 minuta.
Dok testo odmara pomešati rendane jabuke, šećer, griz i cimet. Ako su jabuke slatke stavite manje šećera.
Testo podeliti na dva jednaka dela.
Prvi deo preneti u posudu za pečenje i blago utapkati od ivice do ivice. Na to staviti jabuke i preko toga drugi deo, koji bi takođe trebalo utapkati od ivice do ivice posude, piše N1 portal.
Izbosti gornju koru viljuškom.
Pitu peći na 180 stepeni između 35 i 40 minuta.
Seći tek kada se potpuno ohladi, u suprotnom će se mrviti.
Prijatno!