Glas Javnosti

Istraživači došli do zabrinjavajućih saznanja: ALKOHOL VEĆA POŠAST ZA MLADE NEGO KORONA!?

Zdravlje
Autor: Glas Javnosti

Jedna italijanska studija instituta za pedijatriju ‘Burlo Garofolo’ došla je do zabrinjavajućih rezultata. Naime istraživači su došli do zaključka da su mladi tokom 2020. Godine više pogođeni bili teškim trovanjem alkoholom nego korona virusom.

Ovo istraživanje sprovedeno je na pacijentima hitne pomoći u period nakon karantina uvedenog zbog pandemije.

Porast trovanja alkoholom ove godine značajno je porastao u odnosu na 2019. Godinu.

Čak 11 odsto od ukupno lečenih zbog teškog trovanja alkoholom uz upotrebu I drugih, narkotičnih supstanci, bili su maloletnici.

Istraživači sun a osnovu ovih podataka zaključili da je alcohol gora pošast za mlade nego korona.

U najvećem broju slučajeva trovanje alkoholom je bilo takvo da su lekari morali pribegavati reanimaciji I priključivanju pacijenata na aparate za veštačko disanje.

Jedan od autora ove studije rekao je da je ovo istraživanje bitno jer pokazuje uzročno posledičnu vezu između karantina- socijalne izolovanosti I emotivnih problema koje takve situacije uzrokuju, što ne tako retko navodi na pojačanu konzumaciju alkohola.

Izvor: Youtube/Printscreen

Autori studije podsećaju da je rizično ponašanje karakteristično za mlade, to je način upoznavanja života i odrastanja, ali studija ukazuje na porast ekstremnog i rizičnog ponasanja u procentima koji treba da zabrinu društvo u celini.

 

(Glas javnosti/Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR