Glas Javnosti

HLADNE SU VAM RUKE ČAK I PO VRUĆINI, SPAVATE U ČARAPAMA I LETI: Evo kako da rešite ovaj problem

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Dešava vam se da su vam ruke i noge hladne, čak i kada je vrućina , ne morate da posegnete za debelim čarapama i toplijom odećom, niti da ugrozite klimatizaciju životnog prostora.

Postoji neobičan razlog za hladne ruke i noge čak i tokom letnjih dana, i jednostavan način da ovaj problem rešite.

Ako nemate neki zdravstveni problem koji ugrožava cirkulaciju, ili bolest štitne žlezde, već ste "zdravi i pravi" ali su vam ekstremiteti i dalje hladni, moguće je da je problem u vašem disanju.

-Hladne ruke i noge su česta pojava kod ljudi koji ne dišu pravilno. Kada dišete prebrzo ili prejako, to sužava krvne sudove zbog čega manje kiseonika dolazi do ćelija u telu kroz krvotok. Prebrzo, nepravilno disanje takođe oslobađa i previše ugljen dioksida, zbog čega hemoglobin ne oslobađa kiseonik uobičajenom brzinom- objasnio je stručnjak za disanje Patrik Mekjun.

 

 

Najčešće će se ovo desiti ljudima koji više dišu na usta, nego na nos.

-Kroz usta se brže diše gornjim delom grudi, što sam na sebi isprobao. Utvrdio sam da disanjem na nos brže uspevam da zagrejem šake i stopala- rekao je on.

Disanje kroz nos, sporo i ravnomerno, fokusirano na udah i izdah, trebalo bi da brzo da rezultate kada su u pitanju hladne ruke i noge. Isprobajte najbolje vežbe disanja koje će vam pomoći i ujedno vas osloboditi stresa!

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR