Godži bobice se konzumiraju u sirovom stanju, kao skuvane ili sušene, slično suvom grožđu. Takođe se od njih pravi biljni čaj, sok, vino i lekovi. Godži (Lycium barbarum ili Lycium chinense) je drvenasta biljka iz porodice Solanaceae (pomoćnice).
Njihovo konzumiranje utiče na: smanjenje bolnog stanja zglobova, zaštitu i bolje funkcionisanje jetre i srca, opuštanje krvnih sudova i bolju prokrvljenost i prenos kiseonika kroz krvni sistem, snižavanje krvnog pritiska, usporavanje starenja kože, rešavanje problema uvećanja prostate, poboljšavanje vida i smanjivanje senilnosti kod starijih osoba.
Američki stručnjaci je smatraju voćem veka. Istraživanja su potvrdila da Goji plodovi sadrže 18 aminokiselina, koje su neophodne za organizam, 21 mineral, mnogo vitamina, aminokiselina i ostalih sastojaka potrebni za jačanje imuniteta i zdrav i dug život čoveka.