Glas Javnosti

EM SVRBI, EM JE ODVRATAN! Sedam lekova iz prirode da se rešite HERPESA jednom za svagda!

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Herpes je jedna od najpodmuklijih bolesti.

Posebno je neugodan karakterističan osip na usnama, koji ne samo da jako svrbi, već i izgleda jednostavno odvratno, primoravajući vas da se nekoliko dana sakrijete od radoznalih očiju.

7 efikasnih narodnih lekova protiv herpesa:

1. Mleko

Navlažite pamučnu tkaninu mlekom sa 1,5% mlečne masti i nanesite na zahvaćeno mesto sa herpesom (ako nemate mleko potrebnog sadržaja masti, možete koristiti bilo koje). Nemojte ulanjati mleko sve dok se samo ne osuši. Ponovite ovu proceduru svaka 2-3 sata i herpes bi trebalo da nestanu do večeri.

2. Sladić

Koren sladića,odličan je lek za herpes. Sameljite u prah, dodajte prokuvanu vodu da dobijete kašastu masu i nanesite direktno na osip. Ovu proceduru je najbolje uraditi pre spavanja i tek ujutru isprati ostatke sladića sa lica.

3. Vodonik peroksid - hidrogen

Ako su plikovi već iskočili na usni, najbolje je da ih premažete vodonik-peroksidom. Uradite to svaka 2-3 sata i do večeri će vam lice ponovo biti čisto.

4. Beli luk

Beli luk je takođe odličan za herpes. Iscedite jedan čen belog luka i dobijenu kašu nanesite na bolno mesto. Ova metoda je pogodna samo za kućno lečenje, ali je izuzetno efikasna!

5. Eterično ulje nane

Za razliku od belog luka, esencijalno ulje mente ne samo da lepo leči osip od herpesa, već i odlično miriše. Nanosi se na upaljeno područje kože tri puta dnevno. Ovo je najbolji lek za herpes na usnama!

6. Aloja

Takođe, sok od aloje je odličan za herpes. Njime mažite bolno mesto na svaka 2 sata, ili samo nanesite sveže izlomljen list.

7. Led

Led je odličan za prve simptome herpesa. Čim osetite da su vam usne otekle, nanesite komad leda na njih. To će ublažiti otok i usporiti razvoj bolesti, čime ćete pomoći telu da se brzo nosi sa infekcijom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR