Glas Javnosti

DR JASNA BARJAKTAREVIĆ: Kažite hvala ZA MALE STVARI – odatle počinje ZADOVOLJSTVO

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Kad se okružite ljudima kojima zaista imate da kažete hvala za male stvari – odatle počinje zadovoljstvo

O tome zašto smo nezadovoljni, na koji način možemo učiniti svoj život srećnijim, i gde je ta ljubav koja nas sve pokreće, govorila je dr Jasna Barjaktarević za televiziju N1.

“Kad ljudi nalete na nekoga ko ih istinski voli, očekuju od njega da popuni sve one čaše ljubavi koje je neko drugi trebao da popuni, a nije, ili je neko drugi ispraznio.

Ne osećamo šta imamo, već smo stalno okrenuti nečemu što nemamo, nečemu što mislimo da nam treba ili nečemu što mislimo da nam život duguje i onda kad odjendom stanete, isključite sve oko sebe, zatvorite oči i kažete – čekaj, šta sam ja to danas uradio – završio ispit, položio ispit, okrečio stan, uspeo da uradim neke male ili velike stvari, onda kažem – da, to je to vreme da kažem BRAVO.

Kad kažem sebi bravo, onda sam zadovoljan, onda da vidim šta mi je neko drugi uradio. Mama mi je pripremila ručak, sinovi su uradili nešto drugo, prijatelji su bili tu kad mi je bilo najteže, pa to jedno ogromno hvala i kad se okružite tim ljudima, kojima zaista imate da kažete hvala za male stvari – odatle počinje zadovoljstvo.

Mi smo postali megalomani u svemu, magalomani u tome da sa 19 godina moram da imam firmu, Porše, jer ako to ne ostvarim sa 20 onda sam niko i ništa.

Postavljamo standarde u ljubavi, prijateljstvu, druženju, a da ne govorim u konzumerizmu, takve da niko ne može da ih ostvari, zato smo stalno nezadovoljni, anksiozni, grubi, ljuti.”

Dr Jasna Barjaktarević, psiholog

Glas javnosti / Detinjarije

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR