Glas Javnosti

Директор Инфективне клинике КЦС Стевановић: Будите одговорни, одмах се јавите ако сте имали ризичне контакте

Zdravlje
Autor: Тањуг

Директор Инфективне клинике КЦС Горан Стевановић, поручио је данас грађанима да буду одговорни и да се јаве здравственим установама ако су имали ризичне контакте и ако примате прве симптоме.

Он је рекао да препознавање коронавируса није само задатак здравствених радника, већ и свих грађана.
"Не оклевајте", поручио је Стевановић.

"Неодговорност према себи се показао као велики проблем", рекао је он додајући да грађани не смеју да крију податаке о својим путовањима и контактима од лекара од којих очекују помоћ.

Јако је важно, додаје, да сваки препознат случај и буде евидентиран, то јест да се направи листинг свих контаката како би се успорио број оболелих.
Стевановић је приметио најтежу ситуацију код људи који се нису одмах јавили или имају и друге удружене болести. Директор наводи да млађи људи добро подносе коронавирус, а најтеже хронични болесници за које је важно да што пре добију здравствену негу. Он је нагласио да тај вирус јесте опасан као сваки вирус, али да нема екстремну смртност као што је на пример ебола.

"Очекујемо и већи број оболелих и компликованије случајеве", истакао је директор КЦС и закључио да постоје капацитети и довољно обученог кадра да се носи са тим.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR