Glas Javnosti

DA NE MISLE SAMO MUŠKARCI! Proizveden prvi UNISEKS KONDOM

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Kondom koji mogu da koriste i muškarci i žene i napravljen je od materijala koji se obično koristi za pokrivanje povreda i rana u bolnicama.

Njegov pronalazač se nada da će „Vondaleaf“ uniseks kondom osnažiti ljude da preuzmu bolju kontrolu nad svojim seksualnim zdravljem bez obzira na njihov pol ili seksualnu orijentaciju.

- To je u suštini običan kondom sa lepljivom prevlakom“, rekao je Džon Tang Ing Čin, ginekolog u firmi za medicinsku opremu „Twin Catalyst“.

Lepilo se nanosi samo na jednu stranu kondoma, dodao je, što znači da se može obrnuti i da ga koristi bilo koji pol. Svaka kutija sadrži dva kondoma i koštaće tri evra.

Prosečna cena za desetak kondoma u Maleziji je između 4 i 8 evra. Tang pravi kondome od poliuretana, materijala koji se koristi u providnim zavojima za rane koji je tanak i fleksibilan, ali jak i vodootporan.

Kada ga stavite, često ne shvatate da je tu -, rekao je on, misleći na obloge napravljene od materijala.
- Na osnovu broja kliničkih ispitivanja koje smo sproveli, prilično sam optimista da će s vremenom to biti značajan dodatak mnogim metodama kontracepcije koje se koriste u prevenciji neželjenih trudnoća i polno prenosivih bolesti- , rekao je Tang.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP