Glas Javnosti

ČUVENI RUSKI LEKAR OTKRIVA: Ovih sedam namirnica može da vam produži život

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Ruski lekar Aleksandar Mjasnikov ističe da je konzuiranje zdravih namirnica ključno je za očuvanje zdravlja celog organizma, od prevencije i lečenja od raznih virusa, do produženog životnog veka.

On je priznati kardiolog, a svaka njegova reč se pažljivo sluša. Na pitnje kako što duže ostai zdrav, očuvati srce i izbeći druge zdravstvene komplikacije, on je rekao: "Dokazano je da određena hrana ima blagotvorno dejstvo na naš orgnizam, te nam samim tim pomže da živimo duže. Takođe, veliku ulogu igra i genetika, ali je vrlo važno pravilno birati hranu."

U ovih šest namirnica za dug život se on kune:

1. Povrće

Među povrćem izdvajaju se karfiol i brokoli. Ako se često konzumiraju, aktivira se prirodni sistem za detoksikaciju. Povrće smanjuje mogućnost nastanka malignih tumora.

2. Voće

Da biste imali dug i zdrav život i sprečili kardiovaskularne bolesti, potrebno je svakodnevno pojesti dve porcije voća i tri povrća, objašnjava grupa američkih dijetetičara, a navodi ruski doktor. Rezultati istraživanja koje je sproveo ovaj tim otkrili su da je dnevna potrošnja pet porcija voća i povrća povezana sa manjim rizikom od umiranja.
 
3. Morski plodovi

Nezasićene masne kiseline u morskim plodovima su spas za srce, ali i ostaale organe. Takođe, imaju vrlo dobra antioksidativna svojstva.5. Orašasti plodovi

Rezultati studije sprovedene 2020. godine došlo se do zaključka da zamena životinjskih proteina biljnim proteinima smanjuje smrtnost bilo kog uzroka. Naročito korisni su bademi.6. Tamna čokolada

Tamna čokolada sadrži flavonoide, a oni poboljšavaju cirkulaciju i mentalnu budnost. Istraživanje je pokazalo da čak može i u znatnoj meri da ojača imuni sistem.

7. Beli luk

Svima nam je već poznato koliko je beli luk lekovit. On blagotvorno deluje na krvne sudove i znatno smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP