Glas Javnosti

Čudesna dijeta sa kajsijama

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Kajsije su vrlo zdrave, prepune vitamina i minerala, a podstiču i odbrambenu snagu organizma od infekcija. Takođe, jačaju zube i kosti, a imaju i neverovatno dejstvo u kozmetici. Zbog svega toga, ovo voće savršeni izvor zdravlja za čitav organizam. Takođe, postoji i dijeta sa kajsijama koja je jako delotvorna, a uz pomoć koje možete lako izgubiti suvišne kilograme na zdrav način.

Dijeta sa kajsijama će prijati svakome ko voli ovo voće. To je kratkotrajna dijeta i predviđena je za jedan do tri dana. Potrebno je da pripremite jednostavno jelo od kajsija: iscediti pola kilograma kajsija i dobijeni sok pomešati sa 300 grama sitno seckanih suvih kajsija. Dobijenu masu pojesti u toku dana. Veoma je važno da sok od kajsija bude sveže ceđen. Nikako nemojte koristiti kupovni sokovi kao zamena, jer sadrže suvišne kalorije i šećer. Od kajsija koje su vam preostale nakon ceđenja možete napraviti korusnu masku za lice i ruke. Uz ovu dijetu moguće je izgubiti nekoliko kilograma. Koje su još koristi od svežih i suvih kajsija?

Sušene kajsije mogu da osveže dah, a imaju i laksativna i protivupalna svojstva. Veoma su delotvorna kod oboljenja jetre, a pomažu i kod visokog krvnog pritiska. Ipak, dijabetičarima se savetuje oprez jer sadrže mnogo šećera, pa ne bi trebalo da ih konzumiraju. Takođe, kajsije jačaju imunitet, a to pomaže organizmu da se izbori sa štetnim bakterijama. Dijeta sa kajsijama pomaže da se organizmu obezbedi dovoljna količina vitamina A. On je koristan za rast kose, noktiju i lep ten kože. Sušene kajsije obiluju kalijumom, pa se preporučuju anemičnim osobama. Bilo da ih jedete suve ili sveže, one su odličan izvor vlakana. Kao voće puno vlakana, ovo voće pomaže snižavanju holesterola, a štite i srce. Dijeta sa kajsijama može se primenjivati svakog meseca, a pogodna je za sve uzraste jer nema štetnih dejstava. 

(Izvor: Herbalia ORG)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR