Glas Javnosti

ČISTI ORGANIZAM, POMAŽE KOD INFEKCIJA, POVIŠENOG HOLESTEROLA, KRVNOG PRITISKA: Bere se u RANO PROLEĆE

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Sremuš ili divlji beli luk je fantastičan biljni lek, a najbolje je koristiti ga svežeg, kao salatu.

Sremuš ima mnoga lekovita svojstva i popularna je namirnica u homeopatiji. Često se koristi za lečenje visokog krvnog pritiska i problema sa varenjem.

Rano proleće je vreme kada se u šumama, ali i na gradskim pijacama može pronaći sremuš, neverovatno lekovita i veoma ukusna biljka. Kako se sremuš pravilno koristi, i kako može da nam popravi zdravlje, govorio je u emisiji na RTS-u Momčilo Antonijević, narodni travar, prenosi Magazin novosti. Antonijević tvrdi da je ova biljka najbolji čistač organizma od otrova.


Sremuš se u narodu naziva još i divlji beli luk ili medveđi luk, jer po narodnom verovanju ovo je prva stvar koju medved pojede, kad se probudi posle dugog zimskog sna. Ovo je još jedan dokaz da životinje instinktivno znaju šta je dobro za njihovo zdravlje, jer je sremuš idealno sredstvo za čišćenje organizma, od toksina nakupljenih tokom zimskih meseci.

Sremuš je fantastičan biljni lek, za bakterijske i za virusne infekcije. To je prirodni antibiotik, koji kad se koristi u svežem stanju efikasno uništava bakterije, gljivice i viruse. List sremuša najbolje je upotrebljavati u svežem stanju kao salatu.

Pored snažnog antiseptičnog i antimikrobnog dejstva, divlji beli luk razređuje krv, snižava nivo holesterola i spušta povišen pritisak. Posebno se preporučuje srčanim bolesnicima i onima koji imaju zakrčene krvne sudove.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR