Glas Javnosti

ČAJEVI ZA IZBACIVANJE TOKSINA IZ ORGANIZMA: Neće vam se jesti čak ni slatkiši

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Kada želite da izgubite na težini, obično gledate da se u tom periodu što zdravije i bolje hranite. Većini tada najteže pada deo, odvikavanja od slatkiša.

Svima nam je jasno da su slatki proizvodi, logično puni šećera ali i trans masti, koji nikako nisu dobri za našu vitku liniju ali ni za zdravlje jer mogu da dovedu do dijabetesa.

Kada naša potreba za slatkišima postane toliko česta, telo nam šalje znak da je vreme za čiđćenje od šećera. Pored toga, ostali signali da je vašem telu potrebno "čišćenje" od slatkiša su:

- Kada krenete da jedete slatko ne možete da prestanete - Imate neodoljivu potrebu da pojedete nešto slatko posle svakog obroka - Imate povišen nivo šećera u krvi koji često oscilira, piše Kurir.

Ako želite da umanjite potrebu za šećerom, pokušajte sa konzumiranjem ovih čajeva:

Zeleni čaj

On pospešuje proizvodnju i aktivnosti norepinefrina koji igra važnu ulogu u metabolzmu masti u organizmu. Zbog toga je i glavni sastojak mnogih tinktura koje pomažu u sagorevanju masti i gubitku kilaže. Pored toga, ovaj čaj blagotvorno deluje na digestivni trakt, odnosno poboljšava varenje, ali i izbacivanje viška tečnosti iz orgnizma. Ima pozitivno dejstvo i na kardiovaskularni i respiratorni sistem.


Čaj od đumbira

Sjajan diuretik koji sadrži dosta antioksidanata, pospešuje izbacivanje viška tečnosti i može smanjiti želju za slatkišima. Đumbir sadrži preko 100 bioaktivnih jedinjenja, minerala, vitamina B6, B12, magnezijum, natrijum, kalcijum, gvožđe i druge elemente. Da biste održali nivo holesterola u poželjnim granicama, značajno vam može pomoći napitak od đumbira. Najvažnije je da na vreme uočite problem sa šećerom i odratite detoks.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR