Glas Javnosti

BILJKA KOJA IMA LEKOVITO DEJSTVO ALOE VERA: Otkrivamo kako se neguje u kućnim uslovima

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Aloe vera je biljka bez stabljike ili sa vrlo kratkom stabljikom sa širokim, zelenkastim listovima koji se lepe i šire iz centralnog stabla biljke. Pored brojnih prednosti koje ima jedna je od popularnijih biljaka u domovima

Posebna zbog svojih lekovitih svojstava osvaj i zbog svoje lepote i izdržljivosti mnoge, tako da je idealna za one koji nemaju mnogo vremena.

Nega Aloe vere u kućnim uslovima: 

Aloe vera treba držati u suvom okruženju i na jakom, ali indirektnom svetlu. Tolerantna je na retko zalivanje, svake druge nedelje će im biti dovoljno, ali prvo proverite da li je zemlja potpuno suva.
Smeđi listovi signaliziraju da ste preterali sa vodom. U slučaju da aloe veru želite da iznesete napolje, nemojte odmah da je stavljate na sunčevu svetlost direktno. Postepeno je stavljajte na svetlije mesto svakih nekoliko dana kako biste sprečili prekomerno izlaganje suncu - piše Magazin novosti

Cvet Aloe vere

Zrele biljke aloe vere povremeno daju visok cvetni klas, nazvan cvast iz kojeg se pojavljuje desetine žutih ili crvenih cvetova.
Nažalost, cvetanje se retko postiže sa alojama koje se čuvaju kao sobne biljke, jer biljka zahteva idealne uslove za proizvodnju cveća: puno svetlosti, dovoljno vode i pravi temperaturni opseg.

Nega Aloe vere za duže trajanje

Aloe vera se može gajiti u sobnim uslovima, jer nije teška za uzgajanje. Naime, postoje koraci u njenoj pravilnoj nezi koje morate slediti. To su:
-  Odgovarajuća količina svetlosti, adekvatna temperatura, idealne lokacije za aloe veru, pravilna sadnja, pravilno zalivanje, odgovarajuća prehrana i presađivanje aloe vere kako bi vam duže trajala.
BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR