Glas Javnosti

Bezvoljnost, bolest savremenog čoveka

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Koliko ste puta čuli da neko kaže da nema volje? Kada se zapitate zbog čega danas mlad čovek prosečne inteligencije, prosečne lepote, prosečnih sposobnosti nema volje za nekim životnim potrebama, shvatićete da razloga za to ima bezbroj.

Prvo, prosečan mlad čovek u Srbiji nema stalan posao, nema rešeno stambeno pitanje, živi u kući ili u stanu u kojem živi najmanje četiri generacija. Uvek je bez para, ne izlazi, ne ide na zimovanje ili letovanje, nema ni kučeta ni mačeta, oseća se suvišno. Bezvoljnost je jedan od njegovih svakodnevnih životnih pratilaca. Drugo, bezvoljnost vodi u depresiju, bežanje od ružne stvarnosti sa kojom smo se odavno pomirili, sa kojom smo na ti. Dugo spavanje, ostajanje do kasno u noć uz računar, gubljenje dragocenog vremena. Bezvoljan čovek je depresivan, a depresija vodi u još teže psihičke bolesti. Kako prevazići ovaj problem i kako se osloboditi uigranog šablona, kako izaći iz začaranog kruga u kojem je svako od nas tokom života bio bar jednom?

Pre svega, čoveku je potrebna promena bilo koje vrste, kao i podrška okoline. Danas je teško pronaći posao, međutim, ostajanje u kući ga neće pronaći. Biti u kontaktu sa ljudima, kretati se, osloboditi se zatvorenosti, naći razumevanje i ljubav bližnjih, neka su od mogućih rešenja. Drugo, nekada je u životu potrebno napraviti kompromis. Mnogi ljudi danas ne rade u svojoj struci, pa ako ste jedan od tih, gledajte na to kao na kratkotrajno rešenje. Nekada je potrebno vreme da se sve kockice slože. Budite strpljivi i ne dopustite da vas izjeda dokolica i nepravda koju ćete sretati na svakom koraku. Uzdignite se iznad toga, snaga leži samo u vašoj volji. 

I na kraju, budite slobodni da iznesete svoje mišljenje. Stojte čvrsto iza svojih stavova i uverenja, kvalitet uvek štrči u moru kukolja!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR