Čaj od limuna i đumbira
U šolju vruće vode stavite 1 do 2 kašike jabukovog sirćeta, sok od jednog limuna, kašika meda. Ako ne možete pronaći čaj od đumbira u filter vrećicama jednostavno očišćen koren đumbira kratko prokuvajte u vodi, dodajte med, sirće i limun.
Šerbet na starinski način
Jednu šoljicu šećera stavite u emajliranu šerpicu, pa zagrevajte na tihoj vatri. Kad se šećer istopi i dobije lepu zlatnomrku boju, uspite šoljicu-dve vode i smanjite temperaturu. Mešajte dok se karamelisani šećer sasvim ne rastopi. Možete dodati i đumbira na vrh noža, kao i malo limunovog soka. Uzimati dve kašičice tri puta na dan.
Maslinovo ulje s medom
Ako patite od napada kašlja, posebno noću, uzmite jednu kašiku maslinovog ulja pre spavanja. Kako biste što lakše progutali ulje, možete ga kombinovati s medom koji takođe ima prirodna antibakterijska i protivupalna svojstva.
Jabuke sa lukom
Narendajte po 70 g jabuke i luka, pa dodajte domaći med. Od ove mase uzimajte po jednu kašiku nekoliko puta na dan.
Čaj od belog sleza Slezova sluz koja se nalazi u čaju stvara zaštitni sloj i vlaži sluznicu grla, smiruje podražaj na kašalj, ublažava upale i olakšava disanje. Naročito pomaže kod „suvog“ kašlja.
Glas javnosti/K04S