Glas Javnosti

AVOKADO PRVI NA LISTI: Ove tri namirnice bi trebalo da jedete u aprilu

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Određene namirnice bi trebalo jesti u određenom godišnjem dobu, kako bi bile što više korisne za vaše zdravlje. Dijetetičarka Kara Harbstrit otkrila je koje bismo tri namirnice, odnosno tri vrste hrane, trebalo češće da uvrstimo u jelovnik već ovog aprila.

Avokado
Avokado je odličan izvor masnoća korisnih za srce, ali i način da prehrani dodatno više vlakana i folata korisnih za srce. Kako prenosi Eating Well, jedna četvrtina avokada sadrži 2,5 grama zasitnih vlakana. Takođe, može biti odličan pojačivač hranljivih stvari u receptima.

Masti u avokadu pomažu u apsorpciji vitamina topivih u mastima, kao što su vitamini A, D, E i K, koji se nalaze u drugoj hrani.

Špargle
Špargle su sezonsko povrće koje često preporučuju mnogi dijetetičari i nutricionisti. Sadrže vlakna, proteine i vitamin K koji jača kosti, a osiguravaju i vitamine A i C, te kalijum i fosfor. Osim toga, dijetetičarka Kara Harbstrit ističe da su špargle "dobar izvor prebiotičkih vlakana, koja su važna za hranjenje dobrih bakterija u crevima".
Rotkvice
S dolaskom na to da proleća počinje i sezona rotkvica, povrća koje obogaćuje različite salate i druge obroke koje volite da jedete. Iako se mogu pronaći tokom cele godine, dijetetičarka ističe da su najbolje u proleće.
Možete ih pronaći u mnogim varijantama, u rasponu od blagog i blago slatkog ukusa do paprenog i oštrog.
Mogu se jesti sirove ili pečene, a sadrže vlakna, kalijum i vitamin C.


Glas javnosti/ B01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR