Glas Javnosti

Znate li da ove stvari možete oprati u mašini za sudove

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Sigurni smo da i vi koristite mašinu za sudove kako biste oprali prljave čaše, tanjire, noževe, viljuške i kašike. Međutim, da li znate da pored kuhinjskog posuđa, možete prati i druge stvari koje se nalaze u vašoj kući?

Pronašli smo 15 stvari koje verovatno niste znali da mogu da se peru u sudo mašini. Naravno, ukoliko se odlučite da operete neku stvar sa liste, preporučujemo da nakon pranja malo očistite mašinu.

Papuče i sandale

Iako ih možete prati u mašini za veš, bolje je da ih operete u sudo mašini tako što ćete ih staviti na gornju policu kako bi ostale na mestu usled visokog pritiska vode.

Plastične igračke

Prašina i klice se često zadržavaju na igračkama vaše dece. Ukoliko ne želite ručno da perete svaku igračku, stavite ih sve u mašnu za sudove i pustite na normalan ciklus.

Gumene čizme

Verujte nam, čak i gumene čizme za kišu ponekad zaslužuju dobro pranje. Izvadite uložak i položite čizme vodoravno na donju policu za maksimalni efekat pranja i sjaja. 

Četke za kosu

Da li ste znali da vaša četka za kosu može da sadrži i do 3,500 bakterija? Zbog toga, ubacite češalj i plastične četke za kosu u ležište za escajg radi temeljnog čišćenja. 

Saksije za cveće

Pošto se biljne bolesti šire kroz prljave saksije, preporučujemo da ih sa vremena na vreme operete stavljajući tanke posude na gornji, a teže posude od keramike na donji nosač.

 

Igračke za kućne ljubimce

Ovo je dobra vest za vlasnike kućnih ljubimaca. Plastične igračke, kao i posudu za hranu vašeg ljubimca možete staviti u mašinu za pranje sudova, umesto da ručno ribate.

Posude za sapun i četkice

Verovatno znate da je vaše kupatilo pravo utočište za bakterije, od posude za sapun do držača četkica za zube. Srećom, sve možete očistiti u mašini zajedno sa ostalim posuđem.

Gumeni otirači

Ako u tuš kabini koristite gumeni otirač kako biste sprečili klizanje ili možda vežbate na prostirci za jogu, bilo bi poželjno da ih povremeno operete u sudo mašini. 

Grickalice za nokte

Većinu kozmetičkih alatki, kao što su grickalica za nokte, makazice ili pinceta, možete prati u mašini za sudovu bez bojazni da će ih prašak ili tableta uništiti.

Sunđeri i krpe

Pošto sunđeri i krpe sadrže više bakterija od bilo kog drugog predmeta u kuhinji, stavljanje i pranje u sudo mašini može da ubije 99.9 procenata klica. 

Vaze 

Većina vaza i ukrasnih predmeta od keramike se lako može oprati u sudo mašini. Naravno, ukoliko niste sigurni da li će se isprati boja, bolje je da ne rizikujete.

Police za frižidere

Ukoliko ne želite da ribate prolivene sokove ili ostatke hrane sa polica vašeg frižidera, izvadite i stavite zajedno sa ostalim sudovima, a mašina će da odradi posao umesto vas.

Ključevi

Ako vidite da su vam ključevi od stana prljavi, slobodno ih stavite u mašinu na brzo pranje. 

Drago nam je ako ste pronašli makar jednu stvar koju ćete oprati u vašoj sudo mašini već u sledećem pranju. Da li smo zaboravili nešto?
 
 (Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR