Glas Javnosti

Znate li da je teško buđenje ujutro znak inteligencije?

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Alarm koji počinje zvoniti veoma je iritantan, a krevet je udoban mekan da ti se iz njega nikako ne izlazi.

Svi smo skloni lagati sami sebe da ćemo lakše ustati iz kreveta nakon što odspavamo još nekoliko minuta. Duboko u sebi svatko od nas zna da je rano ustajanje iz kreveta ključ uspeha?

Rezultati nedavnih istraživanja pokazuju da ostanak u krevetu nije luksuz kojeg bi se trebalo sramiti. Naprotiv, ako imaš problema s ustajanjem iz kreveta postoji velika verovatnoća da si kreativnija, inteligentnija i sretnija osoba u odnosu na prosek!

Istraživanje

Zašto su noćne ptice inteligentnije pojedinci koji imaju slobodan izbor kada je u pitanju ritam spavanja (koji mogu odlučiti kada će i koliko spavati) inteligentniji u odnosu na ostale. Odlaganje jutarnjeg alarma relativno je novi izum koji uvelike utiče na naše života. Pojedinci kojima nije problem prilagoditi se teškoj svakodnevici i promenama kada je u pitanju ritam spavanja mogu se pohvaliti većim koeficijentom inteligencije. 

Ako ste skloni, ignorisanju jutarnjeg alarma te uvek slušaš svoje telo to znači da slediš svoje snove i samostalno rešavaš svoje probleme što te čini inteligentnijom osobom. Rezultate ovog istraživanja potvrdili su rezultati jednog drugog istraživanja provedenog na sveučilištu u Southamptonu. Rezultati potonjeg istraživanja ukazuju na korelaciju između kasnog odlaska u krevet (posle 23 sata) i kasnog buđenja (posle 8 sati ujutro) i veće zarade te sretnijeg života u odnosu na ostale. Iako se tvoj kreativan i inteligentan um dodatno razvija tokom spavanja ni s čime ne treba preterivati. Previše sna nipošto nije dobra stvar. Stručnjaci se slažu da je odraslima za pravilno funkcioniranje potrebno oko 7 sati sna.

Bilo kako bilo, sad ti ljudi barem više neće moći prigovarati da si lenja osoba! Ako ujutro odlučiš odgoditi alarm ne trebaš se osećati loše. Na kraju krajeva, to je samo može bitni dokaz tvoje inteligencije i kreativnosti. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR