U restororanu Ginza Hachigou u Tokiju, šef sa Mišlenovom zvezdicom svakog dana priprema ramen supu za samo 70 srećnika koji uspeju da je naruče. Ramen supa košta 10 USD po porciji, a sudeći prema gužvi i interesovanju vredi nekoliko puta više od toga.
Šef Matsumura je proveo 45 godina u stvaranju finih jelovnika koji koštaju stotine dolara, ali sada se okrenuo izradi luksuznih ramena u kojim svako može da uživa. On koristi francuske tehnike, posebno razvijene soba rezance i supu bogatog ukusa za koju je potrebno čak 30 sati kuvanja.
Reultat je fini konfi, providno tekuće zlato koje je lagano, ali kompleksno i punog ukusa. Napravljen je kuvanjem Nagoya Cochin piletine, patke, jakobovih kapica, sušenog paradajza i šitaki pečuraka, morskih algi, mladog luka i sušene šunke. U supu se na kraju dodaje kuvano jaje.
Njegova cenjena ramen supa se služi bez influensera i pompi, u tišini. Priliku da probaju imaju samo oni najuporniji, pošto se svakog dana pravi samo 70 porcija supe. Enterijer ove diskretnog i neobično mirnog restorana izgleda jednako prefinjeno kao i sofisticirani ramen. Sićušni prostor prima samo šestoro ljudi uz radnu ploču koja gleda na kuhinju.
Glas javnosti/ B05S