Glas Javnosti
posta

PRODAJU KUMA! Zamak na Saciliji stavljen na bubanj, a ovo je milionska cena (FOTO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Trilogija „Kum“ Frensisa Forda Kopole je jedno od najpoznatijih i najhvaljenijih dela kinematografske umetnosti ikada napravljenih.

A sada, možete posedovati raskošni italijanski zamak koji je istaknut u trećem delu franšize. Zapanjujuće imanje, poznato kao zamak porodice Pennisi prostire se na ogromnih 4305 kvadratnih metara i zaista je pogodno za (holivudske) kraljevske porodice, prenosi luxlife.rs.

Istorija velikog imanja datira još od kraja 19. veka kada je baron Penizi pozvao arhitektu iz Palerma, Đuzepea Matrikola da sagradi vilu za njegovu obimnu kolekciju umetničkih dela.

Rezultat je bio eklektičan neogotički objekat koji se sastojao od tri dvospratne zgrade i dve kule. Impresivni zamak karakteriše zadivljujuće mermerno stepenište, visoki plafoni i kameni lučni stubovi. Lukovi doprinose hirovitoj atmosferi ovog jedinstvenog imanja, dok geometrijski uzorci u zlatnoj i plavoj boji obrubljuju plafone, a vizantijski ukrasi i slike ispunjavaju enterijere.Dvorac ima 22 spavaće sobe, osam kupatila, vinski podrum, umetnički studio, biblioteku, malu kapelu (ukrašenu fantastičnim freskama Đuzepea Šutija) i dva velika balkona sa pogledom na bujni park.

- To je imanje koje izražava snažan karakter i uživa ogroman potencijal, zbog svoje istorije, lokacije, arhitekture i prostora - napisao je šef kompanije za nekretnine Residential Italy.- Jednom kada se obnovi, može se prilagoditi različitim potrebama i savremenim ukusima bez promene originalne strukture.

Imanje staro 140 godina je čudom preživelo razorni zemljotres 1908. koji je potresao južnu Italiju i uništio sicilijanski grad Mesinu. Tokom Drugog svetskog rata, britanska vojska je bombardovala Ačireale, mali primorski gradić u kome se nalazi zamak, ali ponovo imovina nije pretrpela nikakvu štetu. U živopisnom gradu se nalaze mnoge istorijske znamenitosti, uključujući najstariju umetničku akademiju na Siciliji i gleda na Jonsko more. Zamak porodice Pennisi Floristela dolazi sa cenom od 6,8 miliona dolara. Mislimo da je vreme da počnete da živite svoje najluđe La Dolce Vita snove.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR