Glas Javnosti

Tradicionalna manifestacija "Srpski mesec u Velikoj Britaniji" održaće se u 10 gradova

Kultura
Autor: Glas javnosti

Tradicionalna manifestacija "Srpski mesec u Velikoj Britaniji", u organizaciji Okruglog stola Velike Britanije, održava se od danas do 9. marta, uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Uprave za saradnju sa dijasporom, uz učešće mnogobrojnih srpskih organizacija i pojedinaca, saopštili su organizatori.

Kao i do sada, glavni cilj ove manifestacije, koja je održava po 16. put,  je promocija naše kulturne baštine, srpskog jezika, kulture i umetnosti, kao i povezivanje i stvaranja mostova kulture između britanskog i srpskog naroda.


Ovogodišnji program obuhvata 36 događaja koji će biti održani u 10 gradova – Londonu, Bedfordu, Birmingemu, Bradfordu, Korbiju, Halifaksu, Lesteru, Piterboru, Tanbridž Velsu i Vordingu – uživo i virtuelno, kako bi bili dosputniji sve brojnijoj publici.


Ovogodišnji tematski sadržaj kataloga Srpskog meseca je „Srpska kultura: muzika i folklor“. Katalog, kao jedan od retkih pisanih dokumenata o našoj zajednici, predstavlja članke o istoriji i tokovima razvoja naše dijaspore kroz muziku i folklor širom Velike Britanije.

Ovim putem je predstavljen širok dijapazon srpske zajednice, ukazujući na najzanamenitije i najaktivnije predstavnike, uključujući i članke mlađe generacije, koja je odrasla u Velikoj Britaniji, o tome kako oni doživljavaju svoje srpsko poreklo

Glas javnosti/N01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR