Glas Javnosti

NAJPOZNATIJI VAMPIR SADA I KAO STRIP JUNAK: Bremov DRAKULA u verziji ŽORŽA BESA!

Kultura
Autor: Glas javnosti

Čuvena priča Brema Stokera "Drakula" spada u remek-dela gotske i svetske književnosti.

Priča o besmrtnom vampiru i sama je postala besmrtna. Znamo je iz folklora i mitova, iz slavnog romana Brema Stokera i brojnih filmskih adaptacija, ali nikad nam je nije dosta.

Francuski autor Žorž Bes nudi ovoga puta svoju stripsku viziju popularne legende, trudeći se, pritom, da ostane što verniji Stokerovom originalu.foto: carobna knjiga

 

Čuven po izuzetnom crtačkom umeću, on bira crno-belu tehniku kako bi dodatno istakao snagu svoje linije i delu dao prikladnu atmosferu jeze i užasa, prateći priču o Džonatanu Harkeru, Mini, profesoru Van Helsingu i drugima koji su se, sticajem raznih okolnosti, susreli sa dijaboličnim stvorenjem, nosferatuom, poznatim kao Vlad III Cepeš, to jest grof Drakula.

Besov Drakula predstavlja delo virtuoza, u kom se jasno vidi da je njegov autor jedan od najboljih stripskih umetnika današnjice.

Žorž Bes je francuski autor stripova. Svoje ime izgradio je prvo u Skandinaviji i Sjedinjenim Državama. Od 1977. do 1987. crtao je Fantoma, a 1987. vraća se u Pariz, gde upoznaje Alehandra Žodorovskog, koji mu je ubrzo ponudio da ilustruje njegovu priču o Belom Lami. Zajedno potpisuju i druge značajne serijale: Anibal 5 I Juan Solo. Godine 1998. Bes objavljuje svoj prvi samostalni album, o čemu je dugo maštao: Escondida. Za njim dolaze i druga ostvarenja: Bobi, Péma Ling, Lééla et Krishna, Le Vampire de Bénarès, Incredible India.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR