Iako svi znamo da pržena, a pogotovo pohovana hrana i nije baš najzdravija, mnogi obožavaju pohovano meso i povrće, pogotovo jer se na taj način zadržava njihova sočnost.
Da bismo ispohovali hranu uglavnom koristimo brašno, jaja i prezle. Međutim, iskusne domaćice u poh dodaju i jedan tajni sastojak zbog kojeg jelo bude mnogo ukusnije.
U pitanju je pivo, koje je omiljeni napitak mnogih Srba, a koje doprinosi u hrskavosti i sočnosti, kako mesa, tako i povrća.
Kako se pravi poh sa pivom?
Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka:
- dva jajeta
- tri kašike brašna
- 100 ml piva
- so, biber
Priprema:
Pomešajte u jednoj posudi brašno, jaja i pivo, a zatim posolite i pobiberite.
Ukoliko smesa bude retka, dodajte još malo brašna, jer je potrebno da bude malo gušća od smese za palačinke.
Uvaljajte u smesu meso ili povrće i pohujte.
Glas javnosti / P40S