Glas Javnosti

VEŽBE KOJE POMAŽU DA PAKAO MENOPAUZE BUDE LAKŠI : Radite ih svaki dan i nema briga

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Menopauza ne treba da bude izgovor za nedostatak fizičke aktivnosti. Ono što je ključno jeste da ne budete mrzovoljni i da ne budete ne disciplinovani kada se radi o vašem zdravlju

U ovom životnom periodu kada je žena u menopauzi, važno je da bude aktivna, pokretna, da trenira, naravno u granicama u kojima joj to prija.

Tokom menopauze usled fluktuacije hormona postoji rizik od gojaznosti, pojačanog apetita, skupljanje masnoća na stomaku. Sve ovo možete sprečiti tako što ćete biti aktivni. To ne mora da bude jak i dinamičan trening, već vežbe koje vam prijaju, a angažuju vaše mišiće.

https://sensa.mondo.rs/zdravo-telo/joga-i-pilates/a47033/4-vezbe-za-zene-u-menopauzi.html

Donosimo vam 4 jednostavne vežbe koje su popularne na TikToku, a predstavlja ih fitnes instruktorka u menopauzi. Ovaj trening pomaže da ostanete fleksibilni, pozitivno utiče na mišiće i kosti, zateže stomak, troši kalorije i smanjuje nadutost.


Svakog dana probajte da uradite ove vežbe i osetićete kako činite nešto dobro za svoje telo. Ne smemo zaboraviti da je vežbanje jednako važno i za mentalno zdravlje, posebno u menopauzi kada žene mogu da osete nagle promene raspoloženja preporučuje Sensa

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP