Glas Javnosti

OVO PRESKAČETE: Greške zbog kojih vam kuća ni posle usisavanja nije skroz čista

Život
Autor: Glas javnosti

Usisavanje deluje kao jednostavna radnja, ali ipak negde grešimo.

Šta može biti jednostavnije od usisavanja stana? Uključite, izvucite šipku i to je to… Ne, nažalost nije tako. Verovatno radite neke od ovih stvari pogrešno kada čistite kuću ili stan, piše „Better Homes & Gardens“.

Ne praznite kesu dovoljno često

Bez obzira da li koristite platnenu kesu ili kupujete papirnu za jednokratnu upotrebu (što je definitivno bolja opcija), ne morate da čekate da se napuni prašine da biste je ispraznili. Već kada je do pola puna. Većina usisivača gubi deo svoje snage.


Ne usisavate u oba smera

Ako povučete glavu usisivača samo u jednom smeru, nećete pokupiti svu prašinu sa tepiha. Da biste izbacili svu prljavštinu ispod vlakana, usisavajte u sva četiri pravca, posebno u područjima koja su u blizini velikih saobraćajnica.

Ne koristite pravi dodatak

Usisivači dolaze sa nastavcima s razlogom. Da, možda je jednostavnije samo ukloniti glavu i usisati uglove „golom“ cevi, ali se malo potrudite i koristite dodatak za uglove, ili za nameštaj.

Ovo je posebno važno za uglove ili ivice nameštaja, jer se tamo najviše skuplja prljavština.

Žurite

Prvo pokupite sve igračke, novčiće ili bilo šta što nije za usisivač, pa tek onda počnite da usisavate.

Ako usisivačem samo pređete preko tepiha, više ćete prašine podići nego pokupiti. Na kraju krajeva, lakše je polako pomerati usisivač nego žuriti.


Ne brišete prašinu pre usisavanja

Usisavanje dolazi na kraju čišćenja sobe, brisanja prašine… U suprotnom samo sebi dajete dupli posao.

Ne pomerate nameštaj

Ispod kauča, fotelja verovatno vrebaju mrvice, prašina i druge stvari. A mali povetarac je dovoljan da obogati vaš vazduh nekim alergenima. Zbog toga se malo truda isplati.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR